Теми статей
Обрати теми

Навчання по Інтернету: де місце постачання?

Солошенко Людмила, податковий експерт
Сьогодні доступне будь-яке навчання — у тому числі й через Інтернет! На вибір — будь-які варіанти: відеокурси, відеоуроки, семінари, тренінги, онлайн-зайняття за допомогою Skype або Zoom та ін. Як оподатковуються такі інтернет-послуги навчання ПДВ і як визначається місце їх постачання, розберемо в статті.

Для послуг з навчання через Інтернет передусім необхідно з’ясувати, чи потрапляє таке навчання в електронні послуги (чи до них не належить). Оскільки від цього залежить, за якими правилами визначати місце їх постачання і чи треба нараховувати при цьому ПДВ.

Якщо навчання — електронні послуги

Навчання по Інтернету для ПДВ-обліку може бути електронними послугами. Адже згідно з п.п. 14.1.565 ПКУ електронні послуги — це послуги, які постачаються через мережу Інтернет, автоматизовано, за допомогою інформаційних технологій і переважно без втручання людини, у тому числі шляхом установлення спеціального застосунку на смартфонах, планшетах, телевізійних приймачах або інших цифрових пристроях.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі