Важлива інформація!
На період воєнного стану передплатники будь-якого журналу отримують PRO-доступ до всіх видань!

Податки & бухоблік

Випуск №41 формується, повна версія журналу буде доступна 20.05.2024.

  • Порушення РРО-правил з 01.01.2022 по 30.09.2023: як вирішилося штрафне питання? Сьогодні ми говоритимемо про порушення вимог Закону про РРО та відповідальність за них під час війни. Хоча війна ще триває, але податківці вже можуть штрафувати. Тож варто знати, як змінились законодавство та позиція податківців за останні два роки. І почнемо з порушень, які були допущені з 01.01.2022 по 30.09.2023: чи зможуть податківці оштрафувати за них зараз або після закінчення війни?
  • Захист від штрафів за Законом про РРО: для кого він актуальний сьогодні Воєнне звільнення від штрафів за Законом про РРО істотно трансформувалося з 01.10.2023. Прийнято казати, що з цієї дати ці штрафи відновилися. Втім законодавець все ж урахував воєнні реалії та для деяких суб’єктів штрафне звільнення залишив. Усі нюанси зараз і з’ясуємо!
  • Зменшені штрафи за РРО-порушення: яким ФОП пощастило? Якщо вам не пощастило із повним звільненням від штрафів за порушення вимог Закону про РРО, то ще слід знати про фрагментарне зменшення їх розмірів. Так, законодавці для деяких ФОП тимчасово встановили зменшені штрафи, які діятимуть до 31.07.2025 (але не пізніше ніж до кінця воєнного стану). Тож зараз і розберемося, хто і за які порушення може розраховувати на зменшені РРО-штрафи?
  • Фактичні РРО/ПРРО-перевірки: що врахувати під час війни? Штрафи нерозривно пов’язані з перевірками. Наприклад, те, як швидко когось можуть оштрафувати, залежать від того, чи можуть податківці прийти на перевірку. Бо для накладення санкцій потрібно, щоб порушення виявили. Тему касових апаратів (РРО та ПРРО), нагадаємо, податківці зазвичай перевіряють в межах фактичних перевірок. Тож у цій статті поговоримо саме про фактичні перевірки під час війни. Які з них наразі дозволені, а які — ні? Про які базові моменти слід пам’ятати, якщо податківці таки завітали «на вогник»?
  • Назва послуги в чеку РРО ФОП надає послуги масажу. Є кілька видів масажу, на кожний установлено свою ціну. Чи можна в чеку не конкретизувати, який саме із видів масажу було надано клієнтові, а вибивати чек просто на «Послуги масажу» або «Масаж» і проставляти відповідну ціну з прейскуранта? Яка може бути відповідальність за таке заповнення фіскального чека?
  • РРО, не зʼєднаний/не поєднаний з POS-терміналом: штрафонебезпечно чи ні? Чи буде штраф, якщо POS-термінал не поєднаний з РРО (MINI-T 400ME)? Немає технічної можливості, відповідно немає обов’язкових реквізитів у чеку (рядки 11 — 18). Знайшла тільки виняток, якщо РРО із зовнішнім модемом, але ж тут він вбудований.
  • Вино без акцизної марки: як пробити чек РРО, аби не наразитися на штрафи Чи існує на сьогодні відповідальність за те, що в чеку РРО не вказано реквізити акцизної марки при продажу вина, звільненого від маркування?
  • Чи буде РРО-штраф за несвоєчасне проведення операції через РРО/ПРРО? Отримуючи готівку за проданий товар чи приймаючи до оплати картки (через класичний платіжний термінал чи шляхом інтернет-еквайрингу), торговець має проводити таку оплату через РРО/ПРРО. Водночас бувають випадки, що торговець з різних причин проводить операцію через РРО/ПРРО пізніше, ніж потрібно (наприкінці робочого дня чи наступного дня). Тоді виникає запитання: яка відповідальність загрожує за такі дії? Відповідь на нього шукайте нижче.
  • Верховний Суд про касові апарати: судова практика 2023/2024 У цій статті через практику Верховного Суду подивимося, до чого найчастіше чіпляються фіскали у контексті РРО. Також з’ясуємо, яка наразі позиція суддів щодо тих чи інших претензій податківців. Аналізуємо, враховуємо та почуваємося впевнено перед контролерами ☺.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі