Теми статей
Обрати теми

Клуб білого бізнесу, або Як платникам стати білими й пухнастими

Хмелевський Ігор, податковий експерт
Автори законопроєкту № 11084* обіцяють таким платникам низку переваг, серед яких головна — мораторій на перевірки. Критики ж, навпаки, заявляють, що відбуватиметься погіршення бізнес-клімату в країні. Наведемо основні положення цього законопроєкту, який 24.04.2024 прийнятий у першому читанні (тобто поки що він ще залишається лише проєктом). А чи потрібно це вам, вирішуйте самі.

* Проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства від 13.03.2024 № 11084 // itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/43829.

Переваги для білих: калач є і батіг теж

У стислому переказі своїми словами суть законопроєкту № 11084 зводиться ось до чого:

— є загальний масив сумлінних платників податків. Так, саме сумлінних. Бо зважаючи на загальноправовий принцип добросовісності, відносини між контролюючими органами та платниками податків мають базуватись на тому, що будь-який платник податків розглядається як такий, що сумлінно (!) виконує свій податковий обов’язок (із висновку Головного науково-експертного управління Апарату ВРУ);

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі