Теми статей
Обрати теми

Пільги з місцевих податків для харків’ян: друге дихання

Хмелевський Ігор, податковий експерт
Відповідне рішення щодо запровадження пільг було ухвалено 30 квітня на позачерговій сесії Харківської міськради (ХМР). Сьогодні стисло розглянемо основні його положення. Оскільки ні тексту, ні реквізитів цього рішення наразі немає, спиратимемось поки що на інформаційне повідомлення з офіційного сайта ХМР*. Щойно документ оприлюднять, проаналізуємо його більш предметно.

* www.city.kharkiv.ua/uk/news/kharkivski-pidpriemtsi-otrimali-podatkovi-pilgi-55835.html

Поточний стан справ. Платники місцевих податків знайомі з ним, образно кажучи, на власній шкурі. На жаль, особливих послаблень для харків’ян у цій сфері до сьогодні не існувало. Нагадаємо, що:

воєнне звільнення від місцевих податків на м. Харків не поширюється ще від початку минулого року, оскільки згідно з Переліком № 309* Харківська міська територіальна громада (ТГ) належить до території можливих бойових дій (МБД);

із двох місцевих земельних пільг, наданих торік рішенням ХМР від 14.07.2023 № 403/23, одна вичерпала свій строк дії. А та, що залишилася, має обмежений суб’єктний склад і обтяжливий для платників механізм реалізації (подробиці знайдете в статті «Нові пільги з плати за землю для харків’ян на 2023 рік» // «Податки & бухоблік», 2023, № 62).

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі